Slip for julestress – lad andre stå for maden
Lagt på julegave24.dk den 29-11-2016 af Julemanden
Hos Kejserindens Gryder A/S oplever de, at flere og flere danskere overlader ansvaret for julemiddagen til deres hænder – og gryder. Her tilbereder de maden fra bunden og smager den til, som var det til deres egen familieJulen er over os - eller det vil sige, den er først rigtig over os om en måneds tid. Men allerede nu bugner butikkerne af julekalendere, julepynt, pebernødder, gran til adventskranse, og hvad der ellers hører til en rigtig hyggelig jul.
For de fleste er julen den skønneste tid på året. Andre mærker til gengæld julestressen bare ved at tænke på, at det snart er december. ”Vær tidligt ude”, lyder et af de mest gængse råd til, hvordan du undgår julestress. Men hvad så, når det kommer til julemiddagen Oftest ender juledagene nemlig med, at man står og sveder i køkkenet fra morgen til aften. Rigtig julemad er jo lavet helt fra bunden – eller hvad
Rigtig julemad er hjemmelavet
I gamle dage var timerne i køkkenet en naturlig del af julehyggen, men noget kunne tyde på, at det ikke er tilfældet i dag. For eksempel er salget af julesmåkager og konfekt steget de seneste år, ligesom cateringfirmaer oplever fremgang i salget af julemenuer til private.
- Vi har de seneste år oplevet en fremgang i salget af både julefrokoster og middage til juleaften. Vi får henvendelser fra både unge, børnefamilier og ældre. Fælles for dem er, at de gerne vil invitere familien til jul, men ikke har tid, lyst eller mod på at stå for maden, fortæller Lone Larsen, der er indehaver af Kejserindens Gryder A/S.
Til de skeptiske pointerer Lone Larsen, at selvom maden ikke tilberedes i eget køkken, er den stadig hjemmelavet – det er bare et andet ”hjem” den er tilberedt i.
- Når vi som cateringfirma laver mad til vores kunder, laver vi det fra bunden. Vi bruger friske råvarer og går op i kvaliteten – nøjagtigt som hvis vi skulle lave mad til vores egne familier, siger Lone Larsen.
Klassisk julemiddag med et tvist
I takt med, at der er kommet større fokus på kost, sundhed og træning, er der også sket en udvikling i kravene til julemenuen. Denne forespørgsel efter sunde(re) retter, har man også oplevet hos Kejserindens Gryder, der leverer anretninger til både virksomheder, private, mærkedage og særlige anledninger.
- Vi oplever en del forespørgsler på lidt mere utraditionel menuer til blandt andet julefrokoster, eksempelvis Krydderiet rodfrugter på grøn bund og Kartoffeltærte med parmesan. Det har vi udviklet i år, og der er allerede kommet en del bestillinger ind på den type menuer, siger Lone Larsen.
Uanset om man er til den traditionelle julemenu eller ønsker at pifte den op med nye komponenter, så er der ingen grund til at stresse over det. Ligesom julegaverne kan julemenuen bestilles i god tid. For som Pyrus og Gyldengrød synger ” Julen er en tid hvor man kan gøre hvad man vil. Man kan læse gode bøger Man kan spille et spil. ” – og det skal da ikke ødelægges af julestress.